Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

четвер, 20 березня 2014 р.

Шевченківська лірика і сучасність

        Цього року українці на своїй землі і в зарубіжжі відзначають 200-річчя від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка. Ми називаємо його ще апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України.
   Поет пов’язав свою долю з долею України, яка постала перед ним поневоленою, сплюндрованою завойовниками з усіх сторін. Він виступив зі своїм полум’яним словом на її захист від поневолювачів, закликав до боротьби, залишив своїм «живим і ненародженим землякам» важливі дороговкази.

     20 березня в читальному залі районної бібліотеки проведено круглий стіл «Шевченківська лірика і сучасність»  на  черговому засіданні клубу «Книголюб». Члени клубу  подивились відеофільм «Обличчя української історії. Тарас Шевченко», а потім аналізуючи творчість поета все більше переконувалися, що Т.Г.Шевченко це – пророк, автор національних ідеалів. Кожен із присутніх висловив свою думку, ким для нього є Шевченко. Потім подивились презентацію «Уклін тобі, Тарасе», читали вірші Т.Шевченка та присвячені йому.


Немає коментарів:

Дописати коментар