Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Цілюще джерело


     Лікарські рослини - найбільше диво природи,  царство краси і наше цілюще багатство.  З глибокої старовини людина використовувала природні  блага рослинного світу і як джерело свого  прожитку, і для полегшення своїх недуг.  Спостережливість і народна мудрість заклали основу вживання рослин в лікуванні  людини спочатку з місцевої флори, а в ході суспільного розвитку і налагодження торгівельних стосунків – практично зі всієї земної кулі.  
     19 травня   чергове засідання клубу «Книголюб» присвятили лікарським травам, які ростуть на Миколаівщині. На зустріч запросили травицю Вікол Таісію Василівну, людину, яка закохана в природу рідного краю, вивчає, збирає, вирощує лікарські трави степу. Таісія Василівна поділилася своїми знаннями  - які трави ростуть на Веселинівщині, як збирати, сушити, зберігати та використовувати їх цілющі властивості. Присутні ділилися своїми рецептами використання лікарських трав.        
     Завідуюча  відділом обслуговування Веселинівської ЦРБ Гордович Л.М. розповіла, що з  незапам'ятних часів людина використовувала лікарські рослини в народній медицині для лікування самих різних захворювань. А також навела найцікавіші факти про рослини світу.   
     Для присутніх була оформлена книжкова виставка «Відкрий для себе трави степу»




Немає коментарів:

Дописати коментар