Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

вівторок, 6 грудня 2016 р.

Спогади дитинства
02.12.2016
           Напередодні багатьох християнських свят, а цей захід присвячений дню Святої Катерини  в актовій залі РБДТ де зібралися члени клубу «Книголюб», слухачі Університету третього віку відбулися музейні посиденьки «Спогади дитинства».  Завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки Л.М. Гордович розповіла, що нема в людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась, землі, на якій зросла… Щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, а для цього  необхідно вивчати його історію, мову, культуру і на нашій рідній Веселинівщині живе, працює, творить така людина це Ніна Іванівна Денисюк. Вона знана та шанована людина в нашому краї - краєзнавець, великий ентузіаст і патріот рідного краю та і просто людина великого серця.  Саме завдяки її зусиллям, невтомній праці в архівах, збору інформації нам повертаються замовчувані та невідомі сторінки рідного краю.
         Директор музею історії села Катеринівка Н.І.Денисюк розповіла про  день Святої Катерини,  історію назви села Катеринівка, скільки населених пунктів України названо на честь  Святої Катерини.  А потім презентувала присутнім свою нову книгу «Всі ми родом із дитинства» (з історії місцевого дошкілля). Розповіла як збирала матеріал, фотографії . А потім Ніна Іванівна провела нам екскурсію по пересувній виставці «Дитинство: іграшка дитяча».
         Директор районного історичного музею Ю.П. Бурим розповів про ікони на честь Святої Катерини.
            Член клубу «Книголюб» Т.В.Вікол,  людина закохана в природу рідного краю, травниця, майстриня - збирає лікарські трави, з природних матеріалів робить обереги, розповіла  про обереги та як ними користуватися.
            Заступник голови райради О.М.Загорулько подякувала Н.І.Денисюк за творчу і плідну роботу, побажала здоров’я і творчого натхнення та наголосила що ми очікуємо її нових книжок.
          На закінчення  згадали дитинство та грали в гру «Ти іди веселий бубон» де присутні  розказували вірші, співали, розказували  цікаві епізоди  з дитинства, ділилися спогадами.
           В  кінці такої цікавої і несподіваної  зустрічі з історією,минулим, нашим дитинством   хочеться побажати Ніні Іванівни від всіх нас         
Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить Вам три свічі...
Перша свіча – за любов:
Даруйте її знов і знов.
Друга – за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча – оберіг
Від всіх негараздів і лих.
           А жителям Веселинівщини хай Пресвята Катерина стелить  шлях до щастя, любові та родинної злагоди!  



Немає коментарів:

Дописати коментар