Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

вівторок, 28 березня 2017 р.

Великі українки: на фоні епохи
Караван історій
24.03.17.
    Доля України, її історія, хід економічного, політичного та духовного розвитку пов’язані з життям і діяльністю багатьох відомих українських жінок. Це — історичні політичні діячі, що зберігали міць Української держави, підносили славу і честь української нації. Це — діячі культури і науки, що оберігали і примножували національні традиції, зміцнювали основи самобутньої національної культури. Це — народні героїні, які, попри всі незгоди і важкі умови боротьби, віддавали себе служінню рідному народові, являючи собою взірці представників України.
    Березневе засідання клубу «Книголюб» та Університету третього віку, яке відбулося в районному історичному музеї  присвячене видатним жінкам України – ювілярам.
    Присутні з цікавістю слухали розповідь завідуючої відділом обслуговування районної бібліотеки Л.М.Гордович про життя і творчість видатних українок -  художницю Л.Морозову, якій виповнилось би 110 років, художницю М.Тимченко – 95р., оперних співачках – сестер С.Крушельницьку – 145р. та Г. Крушельницьку – 130р., дитячу письменницю М.Познанську – 100р., поетесу Н.Лівицьку-Холодну – 115р.     
     А директор районного історичного музею Ю.П.Бурим розповів про миколаївську художницю Т.Бахтову – 65р., художницю Т.Яблонську – 100р., В.Цвєткову – 100р. Під час розповіді про художниць був показ їхніх робіт – картин, малюнків в різних стилях та техніках, відеофільм про Т.Яблонську.   




Немає коментарів:

Дописати коментар