Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

субота, 22 травня 2021 р.

Веселинівському історичному музею – 30 !!!

Там, за вікном нуртує сьогодення,

А тут, де тиша ніби вкопана стоїть,

По-своєму святкові і буденні

"Законсервовані" миттєвості століть.

Щоб ми могли своє вчорашнє знати.

Мов книгу знань, щоб погортали час,

Довірливо очима експонатів

Минуле наше дивиться на нас...

Щороку свято музейництва відзначається 18 травня.  Музеї – це своєрідні центри культури, що покликані передавати нинішнім поколінням накопичений віками досвід. Завдяки збереженим тут пам’яткам минулого, можна дізнатися про цікавих діячів, події, ювілейні дати нашої історії. У той же час, кожен музей має власну історію, незвичні події і «круглі» дати. 

Веселинівському історичному  музею виповнилося – 30 років. На свято з привітаннями, грамотами та подарунками завітали Веселинівський селищний голова О. В. Румянцев, начальник управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту І. В. Павлюк, заступник селищного голови І. О. Долгокерова. Також директора музею Бурима Ю. П. вітали: історик-краєзнавець Шепета С. А., працівники КЗ «Публічна бібліотека» Л.Т.Токар, Г.Ф.Сєвач, подружжя Донченків, В. І. Винокуров,  Г. А. Ткаченко, яка подарувала вишитий 70 років тому рушник.



Для присутніх директор музею Юрій Петрович продемонстрував відеоролик та презентацію «Історія музею» та розказав про співпрацю з партнерами – Будинком культури, Будинком дитячої творчості, бібліотеками, навчальними закладами селища.






Запрошені на свято музею вкотре пересвідчилися, що Веселинівський історичний  музей – це справжня скарбниця історії та культури селища, яка широко пропагує мистецькі й народні традиції, самобутню культуру рідного краю.







Немає коментарів:

Дописати коментар