Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Єдність і соборність України


    22 січня Україна святкує День Соборності та Свободи. Свято відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української народної республіки і Західно-Української народної республіки, що відбулося в 1919 році.
    Урочистий Акт злуки УНР та ЗУНР в єдину соборну Українську державу директорія УНР проголосила  22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.  Об'єднавча акція 1919 року залишила глибокий слід в історичній пам'яті українського народу. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом. Під прапор єдиної держави стали люди різні за своїм походженням та освітою, майновим станом і звичаями. Їх об'єднало розуміння того, що тільки соборний народ є нацією.
    В районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності та Свободи України.  З вітальним словом виступили А.В.Філімонов голова райдержадміністрації та голова райради І.О.Долгокерова. Учасники художньої самодіяльності районного будинку культури приготували змістовний і цікавий концерт. Для присутніх центральна районна бібліотека підготувала та оформила перегляд літератури «Єдність і соборність українських земель» .


Немає коментарів:

Дописати коментар