Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Пройдуть роки, десятки років...
Цього ніколи не забути...
Вечір спогадів
26.03.2015 р.
 
         71 рік пройшов з дня визволення  Веселинівщини  від фашистських загарбників, але пам'ять  про людей, які боролись проти окупантів  і загинули чи померли від ран, від старості – жива ! В районному історичному музеї відбулася зустріч учнів районної гуманітарної гімназії з ветеранами Другої світової війни.
         Директор музею  Бурим Ю.П. розповів, що в  результаті  проведення Березнегувато-Снігурівської наступальної операції, важких та кровопролитних бойових дій військами ІІІ Українського фронту, а саме 4-ї гвардійської мехкрпусу під командуванням генерал-летенанта Танасчишина і 60-ї Гвардійської Павлоградської Червонопрапорної стр. дивізії (командир- генерал-майор Соколов В.П.) та подвигу ком. 1010 роти- ст.. лейтенанта Богданова Олексія Олексійовича та 13 бійців  28-29 березня 1944 року  Веселинове  було звільнено  від фашистських загарбників.
        Керівником історико-краєзнавчого гуртка РБДТ «Джура» С.А.Шепета розповів, що війна  забрала не тільки солдатів 1941-1943 років, а і юнаків,  які за час окупації досягли призовного віку. Польовий військомат , в перші дні по визволенню,  призвав до армії  всіх чоловіків від 17 до 50 років. 
 Завідуюча відділом обслуговування Веселинівської ЦРБ Л.М.Гордович розповіла про жінок Веселинівського району – учасниць Великої Вітчизняної війни, а також представила перегляд «Визвольними шляхами рідного краю». Учні гімназії читали вірші.
 
 



        




Немає коментарів:

Дописати коментар