Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

середу, 15 квітня 2015 р.

Зупинимо туберкульоз разом

      
"Зупинимо туберкульоз разом"

24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом.
      В цей день 133 роки тому в 1882 році німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. Це стало першим кроком на шляху діагностики і лікування цього небезпечного захворювання.
       В Україні, згідно з Указом Президента України від 22 березня 2002 року № 290 «Про Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз» також встановлений Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз, який відзначається щорічно 24 березня.  Метою Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і об’єднання зусиль по ліквідації цієї хвороби.
      На Веселинівщині щорічно проводиться місячник боротьби із захворюванням на туберкульоз і як підсумок зустріч медичних працівників, членів Веселинівської районної організації Товариства Червоного Хреста України з громадою селища. Районний лікар – фтизіатр І.О.Твердовська та голова  Веселинівської районної організації Товариства Червоного Хреста України О.І.Гузіль розповіли про співпрацю в реалізації Програми боротьби з туберкульозом на 2013 – 2015 роки в Веселинівському районі, роботу з хворими на туберкульоз. Для присутніх працівниками районної бібліотеки було оформлено книжкову викладку «Зупинимо туберкульоз разом».





Немає коментарів:

Дописати коментар