Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

четвер, 23 квітня 2015 р.

Сонячний світ душі


"Сонячний світ душі"

 Не докорю ніколи і нікому,
Хіба на себе інколи позлюсь,
Що в двадцять літ в моєму серці втома,
Що в тридцять - смерті в очі подивлюсь.

        Василь Симоненко прожив коротке, але яскраве життя. Усього 28 років. Народився 8 січня 1935 р. в селі Біївцях Лубенського району на Полтавщині, помер 14 грудня 1963 р. в Черкасах. А між цими двома датами — важке, напівголодне воєнне дитинство, навчання в університеті, журналістська робота. Усі твори Василя Симоненка розкривають його як людину. Тонкий і ніжний лірик, він своєю натхненою і щирою лірикою примушував замислюватись кожну людину над загальнолюдськими проблемами добра і зла, сенсу життя, значущості людини.
   Спадщина поета вміщується в одній книжці. Однак, на щастя, мистецтво ніколи не вимірювалося вагою. Його творчість безцінна для України. Василь Симоненко живе у своїх чудесних віршах. Він з нами. Він серед нас.
    На  черговому засіданні клубу «Книголюб» присутні познайомилися з творчим та життєвим шляхом письменника,  одного із найяскравіших представників українського «шістдесятництва» -  В.А.Симоненка. 
  Г.М.Чорна, член клубу читала вірші поета.  Згадали і пісні написані на вірші  В.Симоненка.   Також була оформлена книжкова викладка  «Сонячний світ душі».
 


 





Немає коментарів:

Дописати коментар