Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

четвер, 11 жовтня 2018 р.

"Струни мого серця"


Зустріч з письменником
11 жовтня КЗ «Публічна бібліотека» спільно з історичним музеєм  організували зустріч веселинівців з земляком, який наразі проживає в Херсоні – поетом, прозаїком, талановитим педагогом, принциповою людиною Георгієм Володимировичем Крюковим. Автор читав вірші, розповідав цікаві факти з життя. Згадував дитинство і юність з однокласниками та друзями, які прийшли на зустріч та кожному із присутніх подарував свої книжки. Для гостей заходу оформлено книжкову виставку видань автора «Разговоры по душам».


                                                                               Детальніше про автора…
Крюков Георгій Володимирович
Неординарна особистість, талановитий педагог, принципова людина, у минулому - позаштатний кореспондент районної й обласної газет, автор більше 30-и книг різноманітної тематики. Георгій Володимирович продовжує створювати ліричні й документально-художні твори, які підкупляють своєю правдивістю, людяністю, патріотичністю. Він учитель-літератор з енциклопедичними знаннями, самодостатність - його життєве кредо.
Народився в селищі Веселинове на Миколаївщині 23 лютого 1937 року. Закінчив Веселинівську середню школу № 1 в 1954 році, технічне училище № 1 в Миколаєві. Працював судовим збирачем на суднобудівному заводі, різноробочим Веселинівського коноплезавода. Служив у лавах Радянської Армії у Німеччині 1957-1960рр. У 1965 році закінчив Херсонський державний педагогічний інститут імені Н.К.Крупської, спеціальність російська мова та література.
     З 1963 року розпочалося його знайомство зі Скадовським краєм як учителя практиканта Новомиколаївської школи. Після закінчення вищого навчальною закладу доля місцем роботи обрала для нього село Тарасівку і на тридцять два роки подарувала йому директорство у Тарасівській середній школі. На власному ентузіазмі й учительському Георгій Володимирович створив школу-зоопарк, одну з кращих в області. За багаторічну педагогічну працю він нагороджений районними, обласними, міністерськими грамотами, має почесні знаки: «Відмінник освіти СРСР» та «Відмінник освіти УРСР», останнім знаком удостоєний двічі. Георгій Володимирович Крюков ніколи не зупиняється на досягнутому. Тісно співпрацює з літературною общиною м. Херсона «Парус надії», проводить творчі зустрічі з учнівськими та педагогічними колективами Скадовщини, презентує нові письменницькі здобутки.
Він є лауреатом літературної премії імені Бориса Лавреньова за документально-художнє видання «К истокам рода своего» (травень 2012 р). Брав участь у конкурсі, який проводила Херсонська торгівельно-промислова палата, у номінації «Книга року» й посів почесне І місце за повість «Жайворонки залишаються на зиму» (2006 р.). Цей же конкурс 2005 року подарував Крюкову Г.В. III місце за книгу «Голуби моєї мрії». Крім творів Георгієм Володимировичем випущено диск, який містить 15 пісень, найвідоміша - «Скадовський вальс».
Георгій Володимирович - великий мрійник, молодий душею і серцем, людина слова і дії, він у постійних творчих пошуках.
І сьогодні Крюков Г.В. займається вихованням підростаючого покоління, спрямовує свою діяльність на виховання громадянина-патріота, здатного розбудовувати суверенну Україну, захищати її прагнення до інтеграції у світове європейське співтовариство. Проводить зустрічі зі школярами, презентації своїх книг, розповідає про історію рідного краю.       Постійно працює над створенням умов для свідомої орієнтації учнів у сучасному світі, суспільстві, формуванню в них відповідальної соціальної та громадянської позиції, підвищення рівня духовної культури школярів, культури спілкування й діяльності для сприяння їх соціалізації, активному включенню в соціально-політичне життя суспільства, свідомому вибору та підготовці до майбутньої професійної діяльності.
Георгій Володимирович поважна та авторитетна людина. У себе на батьківщині, не втрачає зв’язку з односельчанами. Його особиста концепція як громадянина-патріота базується на багатому професійному та життєвому досвіді, ним рухає прагнення завжди відповідати вимогам часу.
Його переконаність у необхідності просвітницької роботи по пропаганді духовних цінностей сприяє виробленню в молоді активної позиції відстоювати свої права й думки.
Мудра, світла людина з великим серцем, справжній патріот рідною краю. Його творча праця - міцний фундамент у вихованні нашого майбутнього.
Звання „Почесний громадянин Скадовського району“ присвоєно рішеням позачергової 45 сесії Скадовської районної ради 6 скликання від 11.08.2014 №787.

Немає коментарів:

Дописати коментар