Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

суботу, 16 березня 2019 р.

Душа наповнена піснями


літературно-музична композиція
15.03.2019.

 Івасюк Володимир Михайлович народився 4 березня 1949 року в місті Кіцмань на території Чернівецької області, помер 24-27 квітня 1979 року в передмісті Львова. Український поет, художник, композитор, один із засновників жанру естрадної музики, Герой України (звання присвоєно посмертно у 2009 році).
Доля відміряла дивовижному українцю всього 30 років життя. Коротким часовим проміжком талановитий композитор скористався сповна.
За 30 років життя Івасюк створив 107 пісень, також він є автором 53 інструментальних творів і музичного супроводу до кількох спектаклів. Безпосередньо перед смертю він писав музику до опери про запорозьке козацтво, партитури зникли з портфеля, знайденого біля мертвого тіла композитора. В.Івасюк добре грав на скрипці, фортепіано, віолончелі, гітарі, чудово виконував власні пісні, відомий також як талановитий живописець з цікавою манерою малювання. Він малював портрети близьких людей, автопортрети, шаржі. Можна з упевненістю сказати, що тільки передчасна смерть не дозволила належним чином розвинутися і цій грані таланту Володимира Івасюка.

В актовій залі Будинку дитячої творчості Веселинівської селищної ради, було проведено захід – літературно-музичну композицію «Душа наповнена піснями» для слухачів «Університету ІІІ віку».
Для присутніх показали  відеофільм  «В.Івасюк: життя моє – обірвана струна».

Немає коментарів:

Дописати коментар