Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

четвер, 7 травня 2015 р.

"Переможна весна 1945-го року"
 
музейний урок
 
6.05.2015 року
 
День Перемоги - свято і світле, і сумне одночасно.  Сімдесят років минуло з тієїтривожної ночі, коли замовкли останні постріли, прийшов мир.
Цей день залишиться для нас затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, яким було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління  перед ними, тими хто загинув і   кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.
  «Переможна весна 1945-го року». Під такою назвою 6 травня   у Веселинівському історичному музеї  бібліотекарем відділу обслуговування Юсипей О.О.  та директором  Веселинівського районного історичного музею    Буримом Ю.П. було  проведено музейний урок .
Вступне слово, привітання  для ветеранів та гостей заходу було розпочато учнями  10 класу Веселинівської гуманітарної гімназії. Директор музею ознайомив  присутніх з трагічними подіями тих років. Бібліотекар провела огляд  літератури «Нащадки пам'ять бережуть». Війну, яка забрала десятки мільйонів життів, не можна нічим виправдати. Український народ був серед тих, хто не лише зазнав великих втрат під час війни, а й віддав багато сил щоб врятувати світ від нацизму.
   Велику книгу історії 1941-1945 років  учні перегорнули разом  з гостями: Шепетою С.А. – істориком, освітянином, краєзнавцем, колишнім керівником історико-краєзнавчого гуртка Веселинівського РБДТ, та ветеранами Великої Вітчизняної війни – безпосередніми учасниками визволення територій України та Європи від фашистських загарбників – Петренком І.Г. та Цвігуном П.І.. Також на заході був присутній учасник АТО Вінокуров Володимир, який привітав з наступаючим   святом усіх присутніх та  побажав молодому поколінню миру  і  процвітання, а ще шанувати ветеранів, бути вдячними  і гідними  їх нащадками.
           Трагедія війни бентежить пам’ять живих до нашого часу. Ніхто не забутий і ніщо не забуте!    Бо тільки той, хто пам'ятає минуле, вартий майбутнього. 
 
 
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар