Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

пʼятницю, 22 травня 2015 р.

Війна і пісня, пісня і війна

Війна і пісня, пісня і війна. 

            Велика Вітчизняна війна. Це трагедія мільйонів простих людей. Це пам'ять багатьох поколінь радянських людей. Це і наша з вами пам'ять про героїчний подвиг наших дідів-прадідів, які не замислюючись віддавали свої життя за мирне небо над головою своїх дітей та онуків, всіх наступних поколінь. І сьогодні, як і 70 років тому, 9 Травня – це священна дата для нашого народу.
             Музика під час війни була просто необхідна кожній людині. Багато хто може подумати, що в такий складний час для країни було не до пісень. Але було, та ще й як! Адже скільки пісень написано під час війни! І сьогоднішній захід  ми присвячуємо воєнній пісні, тій пісні, яка давала сили солдатам, коли вже сил не було, тій пісні, яку боялись гітлерівські кати, тій пісні, що допомогла нашим бійцям дійти до Берліна і встановити над Рейхстагом Прапор Перемоги.  
       В теплій і затишній атмосфері пройшло чергове засідання клубу “Книголюб», яке  було присвячене воєнній пісні. Л.М.Гордович, завідуюча відділом обслуговування Веселинівської ЦРБ, розповідала історію написання пісень – «Священная война», «В землянке», «Синий платочек», «Катюша», «Смуглянка», «Темная ночь», «Случайный вальс», «Огонек», «Дороги», «Алеша» та інші. Учасники художньої самодіяльності  О.Донченко і Є.Платовський виконували пісні. Присутні з задоволенням підспівували, адже вони виросли на цих піснях, згадували ті роки. Була оформлена книжкова викладка «Зустріч з фронтовою піснею»



Немає коментарів:

Дописати коментар