Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

вівторок, 29 березня 2016 р.

Озвалась спогадом війна


Година памяті
25.03.16.
     
Чергове засідання Університету третього віку було присвячене 72-iй річниці визволення Миколаївщини та Веселинівщини від німецько-фашистських загарбників.
Про етапи та хід визволення Миколаївської області від фашистських окупантів, а також про подвиг 2-ї роти 1010 стрілкового полку старшого лейтенанта Богданова О.О. при звільненні Веселинового розповів директор районного історичного музею Бурим Ю.П.
Змістовну презентацію «Пам’ятаємо вічно і поіменно» присвячену ветеранам Другої Світової Війни  Веселинівського району, яка була створена в 2015 р. працівниками Веселинівської центральної районної бібліотеки продемонструвала завідуюча  відділом обслуговування Веселинівської ЦРБ Гордович Л.М. 
Своїми спогадами про визвольну весну 1944 р. ділилися ветерани праці та діти війни Ткач В.П., Донченко М.М.,  Костирко(Трус) О.А., Жура О.І. та ін.  А Короленко Г.М. зачитала вірша присвяченого всім загиблим ветеранам у тій страшній війні . Теплі та щирі Слова привітання зі славною датою визволення рідної землі від ворога прозвучали й від голови  президії ради ветеранів Веселинівського району Донченко М.М.
Піснями  воєнних років порадували присутніх учасники художньої самодіяльності РБК Донченко О.І. та Платовський Є.І.
Для присутніх  була оформлена книжкова викладка  «72 весна визволення Миколаївщини» та проведено екскурсію залами музею.
Захід  організований районним історичним музеєм спільно з Веселинівською ЦРБ, та радою ветеранів.
Дорогі ветерани! Хочеться висловити кожному з вас щирі слова подяки за стійкість і мужність у боях, за віддачу і самопожертву в ім'я Батьківщини. Ви витримали важкі випробування і звільнили наш край і країну від нацизму, принесли мир для всієї Європи.

    



  

Немає коментарів:

Дописати коментар