Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

середу, 30 березня 2016 р.

Шана за подвиг, вдячність за мир

Урок пам’яті
28.03.16.

Минають роки, але у пам’яті вдячних нащадків назавжди залишиться великий подвиг солдатів, офіцерів, героїв-підпільників, які звільнили наш рідний край  - Веселинівщину  від фашистських загарбників, які не шкодуючи свого життя, виходили на жорстокий двобій із ворогом. Ми низько схиляємо голови перед їх героїзмом і мужністю та висловлюємо слова глибокої шани і вдячності.
Про етапи та хід визволення Миколаївщини та Веселинівщини від фашистських окупантів, а також про подвиг 2-ї роти 1010 стрілкового полку старшого лейтенанта Богданова О.О. при звільненні Веселинового розповів директор районного історичного музею Бурим Ю.П.
Своїми спогадами поділився учасник бойових дій, безпосередній  учасник визволення України Леонід Васильович Пигар, як визволяв Донецьку, Запорізьську, Херсонську, Миколаївську та інші області.
А.Б.Зайцева, вчитель  Веселинівської районної гуманітарної гімназії, розповіла про великий подвиг і трагедію великої сім’ї  Колос (свого дідуся) з села Покровка, а  учні Веселинівської районної гуманітарної гімназії читали вірші.
Завідуюча  відділом обслуговування Веселинівської ЦРБ Гордович Л.М. показала  змістовну презентацію «Пам’ятаємо вічно і поіменно» присвячену ветеранам Другої Світової Війни  Веселинівського району, яка була створена в 2015 р. працівниками Веселинівської центральної районної бібліотеки.
Спогадами своїх односельців про звільнення сіл Катеринівка та Весняна Квітка поділилася директор музею історії села Катеринівка Н.І.Денисюк.
Для присутніх  була оформлена  книжкова викладка  «72 весна визволення Миколаївщини» та проведено екскурсію залами музею.
Захід  організований районним історичним музеєм спільно з Веселинівською ЦРБ, та радою ветеранів.
На закінчення учні  гімназії проспівали пісню про перемогу.
У цей пам’ятний день прийміть, шановні ветерани, найщиріші побажання здоров’я, довголіття, добра, миру, благополуччя!

   
  

Немає коментарів:

Дописати коментар