Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

вівторок, 11 жовтня 2016 р.

М.Грушевський – відомий і невідомий

       У кожного народу є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків. До таких велетнів української національної культури належить Михайло Грушевський (1866-1934) — визначний історик, археолог, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, організатор української науки, громадсько-політичний і державний діяч, засновник Української Народної Республіки. Великий українець був скромною, порядною людиною і водночас інтелектуальним трударем, який підготував і опублікував біля 2000 оригінальних праць не тільки з історії України і світу, а й також з української літератури, соціології, етнографії, фольклору та інших галузей знань. Саме з його творчою спадщиною пов'язані ідеї відродження української культури і науки, історичної свідомості й національної гідності народу.
29 вересня в районному історичному музеї відбувся захід присвячений цій неординарній людині для учнів 10 класу районної гуманітарної гімназії ім..Б.Мозолевського. 
Директор районного історичного музею Ю.П.Бурим розповів біографію М.Грушевського.
 Історик-краєзнавець С.А.Шепета  розповів про Грушевського – громадського і політичного діяча.
     Завідуюча відділом обслуговування Веселинівської ЦРБ Л.М.Гордович розповіла про наукову та літературну діяльність М.Грушевського.
  Присутнім був показаний відеофільм «Михайло Сергійович Грушевський: життя та діяльність».
          Для присутніх  була оформлена   книжкова викладка  «Грушевський М.С. – видатний політичний діяч, вчений та ідеолог незалежності України».





  

Немає коментарів:

Дописати коментар