Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

суботу, 6 квітня 2019 р.

Його зірка зійшла під Веселинівським небом


Портрет письменника
05.04.2019.

На зеленій планеті живемо,
Де подібної в світі немає.
А ще сіємо, те ми і жнемо,
Що природі даємо, те й маємо.
Нам у неї потрібно навчитись,
Як цвісти і плоди ще давати
Та іділію разом творити –
Житии в злагоді, горя не знати.
О.Дейнега «Іділія»

Олександр Климентійович Дейнега поет, письменник, скульптор, народний умілець, вчений агроном - був активним громадським діячем, патріотом Веселинівського краю. Його життя - яскравий зразок того, коли людина поєднує в собі безліч талантів і здібностей. Головна ж риса, що притаманна його характеру та відрізняє від багатьох – він ніколи не боявся роботи, завжди брався за щось нове з ентузіазмом, запалом. Супутником в праці в нього завжди була творчість, яку дарував і радував нею людей.

В актовій залі Будинку дитячої творчості зібралися небайдужі веселинівці вшанувати память земляка Олександра Климентійовича Дейнеги, якому 1 квітня виповнилося б 70 років.


Про відомого земляка говорили; бібліотекар Л.М.Гордович навела  біографічні відомості; поет  О.І.Донченко охарактеризував першу збірку поезій «Моя стежина»; учні Веселинівської гімназії імені Б.М.Мозолевського читали вірші автора; слухач «УТВ» Г.М.Чорна булла редактором другої книги «Джерело мого життя» та поділилась враженнями від неї; директор історичного музею Ю.П.Бурим розповів про подаровані О.Дейногою експонати, які зберігаються в музеї; колишні колеги А.А.Євсєєнко та Н.Л.Пєтухова згадували роки спільної праці.


На захід були запрошені дружина Надія Миколаївна та син Віктор, які поділились спогадами про чоловіка та батька. Зустріч пройшла в теплій невимушеній атмосфері – обговорювали творчість і ділились спогадами про всебічно обдаровану, творчу і прекрасну людину.

Немає коментарів:

Дописати коментар