Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

четвер, 18 квітня 2019 р.


День пам'яток історії та культури.

   17 квітня у Веселинівському історичному музеї для учнів 10 класу Веселинівської гуманітарної гімназії, бібліотекарем КЗ «Публічна бібліотека» - Юсипей О.О., та Буримом Ю.П - директором музею, було проведено краєзнавчу годину на тему «День пам'яток історії та культури». Щорічно  18 квітня відзначається  Міжнародний день пам'яток та визначних місць , відповідно Указу Президента України від 23 серпня 1999 року N 1062/99. В цей день згадують про те, що кожна країна - це своя історія та культура. Завдання цього свята - ще раз нагадати суспільству про необхідність збереження культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства.
       Під час заходу присутні дізналися про архітектурні пам’ятки й історичні місця Веселинівщини. Розповідь супроводжували презентацією, створеною на базі старовинних та сучасних фото та листівок з фонів музею, приватних архівів. Особлива увага булу акцентована на втрачених пам’ятках  тих, що потребують уваги й захисту від влади й активних містян. Гості також переглянули відеофільм і ознайомились з особливостями нашого селища.
      Пізнати свій рідний край, його історію та культуру нам допоможуть книги. Для присутніх було представлено книжкову виставку"Збережемо пам'ять поколінь».







Немає коментарів:

Дописати коментар