Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

середу, 15 травня 2019 р.

Вибір майбутнього фаху


15 травня для учнів 10-А кл. Веселинівської ЗОШ I-III ст.  відбувся день профорієнтації «Вибір майбутнього фаху», який організувала бібліотекар КЗ «Публічна бібліотека»  Юсипей О.О.
Вірний вибір професійного майбутнього для молодої людини є основою її становлення в суспільстві, одним із головних рішень в житті. Тому особливе значення має кваліфікована допомога учнівській молоді у виборі професії.
Василь Сухомлинський писав: "Дати людині щастя улюбленої праці – означає допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні творчі сили і здібності  її особистості". Цей геніальний вислів провідного вченого, педагога сповна розкриває роботу з трудового виховання.
Для того, щоб допомогти молоді зорієнтуватися у виборі професії у рамках спільної діяльності з Веселинівським районним центром зайнятості, фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Парфьонова Олена Станіславівна розповіла старшокласникам про ситуацію на ринку праці, професії, що користуються попитом у роботодавців, правилами вибору майбутнього трудового шляху, ознайомила з послугами служби зайнятості молоді.

Учні також ознайомились як користуватися «Платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри» на офіційному Інтернет - порталі Державної служби зайнятості України, щоб перевірити свої здібності, індивідуально-психологічні особливості та краще пізнати себе.
Майбутні випускники взяли активну участь у дискусії щодо того, як обирати фах, які фактори впливають на цей вибір, що є складовими професійного успіху. Зустріч залишила приємні враження в учасників заходу. Сподіваємось, що такі заходи допоможуть молоді визначитися з вибором професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар