Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

суботу, 18 травня 2019 р.

Ода чарівнику німого кіно


Цей гігант був зростом всього 165 см і важив близько 60 кг. У молодості міг похвалитися не тільки блакитними очима, але і темними кучерявими волоссям. Цей красивий молодий чоловік чарівно перетворювався, коли, наклеївши зворушливі вусики, напнувши капелюх-котелок і підхопивши паличку, забавною ходою «п’яти разом» входив в рамку, окреслену примітивно, з нинішньою точки зору, кінокамерою… Великий Чарлі. Чарльз Спенсер Чаплін.

В читальній залі будинку дитячої творчості Веселинівської селищної ради ради, було проведено заняття для слухачів «Університету третього віку» з нагоди 130-річчя легендарного кіноактора і кінорежисера першої половини XX століття Чарлі Чапліна.
Портрет митця
19.04.2019.
Бібліотекар Гордович Л.М. розповіла про життя та творчість -  Чарлі Чапліна, який народився 16 квітня 1889 року в Лондоні. Дитинство Чарлі було убогим, голодним, жорстоким і самотнім, як у більшості дітей того часу. Пережите в ці роки згодом лягло в основу багатьох його чудових комедій. Чарлі покинув дім в шістнадцять років і влаштувався працювати в театрі. У 1907 році його прийняли у відому трупу пантоміми Фреда  Карно, з якою в 1913р. він приїхав на гастролі в США. Геній Чарлі Чапліна зробив глибокий вплив на розвиток світового кінематографу, хоча рівних йому там так і не з'явилося.
     Директор музею Бурим Ю.П. показав відео про визнаного одним із найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагородженого премією «Оскар».

Немає коментарів:

Дописати коментар