Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

пʼятницю, 31 травня 2019 р.



Популяризація сучасної української книги

 засобами бібліотеки

Популярність читання серед громадян – показник духовного здоров’я суспільства. І публічні бібліотеки сьогодні не єдині популяризатори читання. Щоб утвердитися в інформаційному просторі і залучати до читання якомога більше людей працівникам бібліотек необхідно постійно удосконалювати свої знання, переймати цікавий досвід, рости професійно. 30 травня працівники КЗ «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради прийняли участь у семінарі «Популяризація сучасної української книги засобами бібліотеки». До участі у заході було запрошено в онлайн режимі фахівців Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва. Ми дуже вдячні Гервасьєвій Тетяні Миколаївні - провідному бібліотекарю відділу автоматизації бібліотечних процесів МОБЮ,  яка надала скап-консультацію учасникам заходу, розповівши про цікаві та креативні форми роботи з юнацтвом та молоддю обласної бібліотеки. Бібліотекарі з цікавістю переглянули світлини та відеоматеріали, дізналися про бібліотечні проекти «Тест 99», “Book History”з ведучим А. Алієвим на Інтернет-радіо Nikvesti.fm, прийняли участь у інтерактивній грі мультимедійної продукції бібліотеки Ігромікс, познайомилися онлайн з завідуючим відділу соціокультурної діяльності ОБЮ Андрієм Алієвим. Так що сподіваємося на подальшу співпрацю.


Щоб залучити до бібліотеки більше читачів потрібно, перш за все, повноцінне комплектування бібліотечних фондів якісною високохудожньою літературою. І дуже відрадно, що останні роки ми самі відбираємо книги до фонів бібліотек, адже хто краще за бібліотекаря знає запити та вподобання наших відвідувачів. Та й по державній програмі надійшло багато цікавої літератури. Але  щоб популяризувати книгу своїм читачам бібліотекар має перш за все сам читати та цікавитися новинками. Всі учасники заходу з задоволенням прийняли участь у дегустації літературних новинок «Читаючий бібліотекар», презентуючи книги сучасних українських авторів, серед яких «Фелікс Австрія» Андрухович С., «Факультет» Березіної Д., «Сапери» Гридіна С. та ін..

Приємним моментам в програмі заходу було вручення Диплому за участь у Всеукраїнському конкурсі проектів «Мої права-моє життя» за проект «Мої права, мої обов’язки»  юним читачам Токарівської бібліотеки Горбенко Олександру та Горбенко Ганні. Немала заслуга в цьому бібліотекаря Токарівської селищної бібліотеки Горбенко Оксани Григорівни, яка допомагала в підготовці конкурсної роботи.

На завершення бібліотекар читальної зали КЗ ПБ Гордович Л.М. поділилася інформацією відвіданого напередодні обласного семінару-тренінгу «Послуги публічної бібліотеки: орієнтація на соціальні цілі та потреби користувача», організованого Миколаївською ОУНБ ім.О.Гмирьова.








Немає коментарів:

Дописати коментар