Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

середу, 29 березня 2023 р.

Берегиня історії рідного краю

 

Денисюк Ніна Іванівна людина великої вдачі і відкритої душі. Все своє життя вона несе людям радість пізнання нового, чудового і більш за все любить свою Батьківщину, своє рідне село Катеринівку. А ще вона – краєзнавець, директор музею історії села Катеринівка та приватного музею «Хата німця-колоніста». Такими словами бібліотекар читальної зали КЗ «Публічна бібліотека» Гордович Л. М. розпочала чергове засідання клубу «Книголюб» під час зустрічі з Ніною Іванівною з нагоди її 70-річчя. Захід відбувся в приміщенні Веселинівського Центру культури і дозвілля.



 Зустріч розпочалася з приємного – секретар Веселинівської селищної ради Мизгало О. С. привітав Ніну Іванівну почесною грамотою.



Бібліотекар Людмила Миколаївна ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом Денисюк Ніни Іванівни.

Історик – краєзнавець, місцевий поет Шепета С. А. з нагоди ювілею написав вірш та привітав ним ювілярку. Розповів присутнім про історію створення Ніною Іванівною двух музеїв, встановлення пам’ятних знаків та  пам’ятника сепаратору за її ініціативою.



Бібліотекар Гордович Л. М. розповіла про дослідницьку роботу, написання та видання книг, брошур з історії рідного краю та його людей, збірок віршів, легенд, пісень та сценаріїв народних свят свого села, які наповнені архівними даними, спогадами старожилів, різними пошуковими матеріалами.  Свою першу книгу видала в 2000 році, а взагалі є автором 48 видань.

Надали слово і самій ювілярці. Ніна Іванівна ділилася своїми спогадами, розповідала різні цікаві історії та випадки з життя. На зустрічі був присутній її чоловік Олександр, якому вона безмежно вдячна за 47 років спільного життя, допомогу і підтримку у всіх її здобутках.



Теплими словами, квітами, піснями щиро вітали героїню заходу з нагоди її дня народження – начальник відділу культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту УОКТСМС Заворотній В. Б., директор КЗ «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради Токар Л. Т., художній керівник хореографічного колективу «Дивосвіт» Веселинівського ЦКіД Ратушняк Л. Г., члени клубу і учасники художньої самодіяльності.





Все своє  життя Ніна Іванівна  несе людям радість пізнання нового, чудового, цікавого, любить своє село, свою історію. А наступним поколінням   хоче залишити в спадок  свої напрацювання щоб знали, берегли, і далі звеличували і збагачували свій край, свою маленьку Батьківщину.






Немає коментарів:

Дописати коментар