Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

середу, 25 квітня 2018 р.

Мінливе і вічне слово поезії


вечір поетичного настрою
23.03.18.
Чергове засідання Університету Третього віку присвячене Всесвітньому  дню поезії. Це свято встановлено 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО, а  відзначається щороку 21 березня. Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись у березні 2003 року до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив:  «Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самоствердження і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку». А також генеральний директор ЮНЕСКО закликав усі держави-члени, громадські організації та асоціації у Всесвітній день поезії віддати належне поезії та задуматися про ту фундаментальну роль, яку вона грає в діалозі між культурами — в діалозі, який є гарантом миру.
  Всесвітній день поезії відзначається і в Україні з 2004 року розповіла Л.М. Гордович, бібліотекар читальної зали Веселинівської ЦБ.                                                                     Олександр Іванович Матковський, слухач Університету Третього віку, читав свої вірші для присутніх.  Розповідав цікаві історії пов’язані з написанням віршів, а всі його вірші присвяченні сім’ї.  
За дорученням слухачів бібліотекар розповіла про трагічну  долю російської поетеси Тетяни Голуб, зачитала її вірші. Продивились  відео кліп пісні «Вдови» на слова поетеси.  Для присутніх проведено бібліографічний огляд «Чарівне слово поетичне».  

Немає коментарів:

Дописати коментар