Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

вівторок, 26 лютого 2019 р.

Чужа війна ламала наші долі


Літературно-музична композиція

Ніхто не забутий,
На попіл ніхто не згорів...
Солдатські портрети
На вишитих крилах пливуть.
І доки є пам’ять людей
І живуть матері,
Доти й сини, спіткнулись об кулі,
Живуть

У жодному календарі день 15 лютого нічим не позначений. Але він особливий. 15 лютого виповнилося 30 років з дня виведення з Афганістану обмеженого контингенту колишніх радянських військ. В лютому 1989 року закінчилась війна, яка принесла тисячі жертв, сльози і горе в мирні родини.  На даному заході ми згадували наших земляків - героїв тієї страшної війни, полинемо в спогади. Ми повинні пам'ятати тих, хто її пережив, тих, хто не дожив, не доспівав, не докохав.
В актовій залі Будинку дитячої творчості Веселинівської селищної ради, було проведено захід – літературно-музичну композицію «Чужа війна ламала наші долі» для слухачів «Університету ІІІ віку».
Для присутніх показали слайдову презентацію та відеофільм про жителів Веселинівщини, які брали участь в бойових діях в Афганістані.  Гордович Л.М. та Бурим Ю.П. розповідали про ті страшні події, які відбувалися 1979-1989 рр.                     
На захід була запрошена Хворостян Наталя Іванівна - дружина афганця Хворостяна В. А. (02.04.1960р. – 12.12.2010р.), ділилася спогадами  про свого чоловіка. Володимир Анатолійович був першим головою громадської організації воїнів-афганців. В Афганістані: 15.01. – 15.05.1980р.   Сержант.  Командир відділення в/ч пп 47006 (Кандагар).
Присутні ділились спогадами про своїх сусідів та знайомих.
Всіх загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті.

Афганістан...
Ти в наших думках, як птиця в польоті.
Ти в наших серцях, затихлих в скорботі.
Пролита там кров. Даремно! Безвинно!
А час так летить - стрілою, невпинно…

Немає коментарів:

Дописати коментар