Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

четвер, 14 лютого 2019 р.

«Пасічник – професія давня.». 

               З давніх-давен шанували на українській землі бджолярів. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим. Тому  6 лютого  в приміщенні будинку творчості для учнів 10 класу Веселинівської гуманітарної гімназії бібліотекар  Юсипей О.О та директор музею Бурим  Ю.П  провели  відкритий урок «Пасічник – професія давня.». Під час проведення заходу  відбулася зустріч учнів старших класів з нашим земляком, професійним пасічником Клементій  М.А. 
         Упродовж зустрічі Микола Анатолійович допоміг дізнатися хлопцям та дівчатам про вимоги, які ставить до людини робітнича професія бджоляр, представив продукцію бджільництва, познайомив з бджолиним обніжжям. Дізналися учні і про цілющі властивості маточного молочка, про ліки для бджіл, пасічницьке обладнання. А саме головне, що мед – це цінний висококалорійний продукт, який містить в собі цілу низку корисних біологічних речовин, необхідних людині для підтримання життєдіяльності, збереження здоров’я і збільшення терміну активного життя.


          Наприкінці зустрічі на дітей чекав сюрприз – діти скуштували найсвіжіший мед. На заході була представлена книжкова виставка   “БДЖОЛЯР – медових справ майстер”















Немає коментарів:

Дописати коментар