Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

субота, 20 березня 2021 р.

Поезія - це діамант величиною в слово

 

Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку в день весняного рівнодення – 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО. В Україні відзначається з 2004 року.

У клубі «Книголюб» у читальній залі КЗ «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради напередодні Всесвітнього дня поезії та дня народження великої української поетеси Ліни Костенко проведено  літературний вернісаж «Поезія - це діамант величиною в слово».      

    Бібліотекар читальної зали Л. М. Гордович розповідала про життєвий та творчий шлях поетів – ювілярів Миколаївщини – В. П. Бойченка, М. С. Вінграновського, Дніпрової Чайки, С. Ф. Черкасенка, Е. І. Январьова.

Директор історичного музею Ю. П. Бурим показував ролики з піснями, віршами, інтерв’ю поетів, буктрейлери.

Бібліограф Публічної бібліотеки Ю. С. Звєрякова запропонувала присутнім пройти навчання на платформі «Дія. Цифрова освіта» в Інтернет-центрі. Наприкінці курсу кожен має змогу пройти фінальний тест і отримати сертифікат, що підтверджує здобуті навички.

Для присутніх було оформлено книжковий перегляд «Поезія – це завжди неповторність», де були представлені поетичні збірки поетів - ювілярів.





Немає коментарів:

Дописати коментар