Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

четвер, 25 березня 2021 р.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ЦИФРОВОЇ ГРАМОТНОСТІ

 

З 22 по 28 березня 2021 року багатьох країнах Європи проходить Європейський тиждень цифрової грамотності (All Digital Week), до якого вже традиційно приєднуються українські бібліотеки, зокрема, КЗ «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради.
Така щорічна кампанія з цифрового включення та розширення можливостей проводиться у цифрових центрах компетентності, бібліотеках, громадських центрах, школах та інших місцях по всій Європі. Тиждень цифрової грамотності прагне надати людям інструменти та підходи для розвитку й удосконалення своїх цифрових навичок. Він організований європейською асоціацією ALL DIGITAL у співпраці з різними партнерами на місцевому, національному та європейському рівнях.
Цілі інформаційно-просвітницької кампанії упродовж Тижня цифрової грамотності:
- пропагувати навчання впродовж життя для підвищення рівня цифрової грамотності;
 - підвищувати рівень медійної грамотності та критичного мислення;
- формувати довіру до технологій через розвиток навичок кібербезпеки та онлайн-безпеки;
- формувати затребувані навички для працевлаштування в умовах цифрової економіки.
Публічна бібліотека має вже майже п’ятирічний  досвід з підвищення рівня інформаційної культури людей старшого віку, абонентів бібліотеки. З 2017 року в КЗ «Публічна бібліотека» працює Університет третього віку. Цільова аудиторія – люди старшого віку. Головна ціль - підвищення рівня інформаційної культури для самостійного користування комп’ютером, планшетом, смартфоном. Користувачі, які вже добре засвоїли базові навички роботи на ПК та в Інтернеті, продовжують навчання згідно своїх власних потреб (консультації). Заняття відбувались щовівторка та середи. Індивідуально та в групах.
З 2020 року наша бібліотека бере участь у національній кампанії з цифрової грамотності - Національна онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта», яку запустило Міністерство цифрової трансформації України. Бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради стали офіційним хабами проекту «Дія. Цифрова освіта». Карантинні обмеження внесли неминучі зміни в цей напрямок роботи бібліотеки, адже на заняття приходили в більшості пенсіонери.
На абонементі та в читальному залі діє книжкова виставка до Європейського тижня цифрової грамотності. Всі охочі можуть завітати до нас та взяти корисну та цікаву інформацію для себе. Чекаємо!








Немає коментарів:

Дописати коментар