Зустріч за самоваром
15.12.2017.
Чай — напій, що отримується заварюванням, варінням або настоюванням підготовленого
листа чайного куща. У розширеному сенсі — будь-який листяний або трав'яний настій. Найрозповсюдженішими та найвідомішими є чорний та зелений чаї. Чай класифікується: за типом рослини – китайський, асамський, камбоджийський, японський; за походженням – китайський, індійський,
цейлонський, японський, індокитай, африканський,
турецький; за окисненням - білий,
зелений, жовтий, улун, чорний, пуер.
В читальній залі Веселинівської центральної бібліотеки слухачі Університету
Третього віку зібралися за чашкою чаю послухати цікаве про чаї. Бібліотекар Л.М. Гордович розповіла історію
виникнення, які є чаї та як заварювати
цей популярний напій. Директор
історичного музею Ю.П.Бурим показав відео чайних церемоній Англії та Японії.
Присутні принесли домашні здобні вироби для чаювання.
Немає коментарів:
Дописати коментар