Ласкаво просимо Вас до нас в бібліотеку. Відвідайте, не пошкодуєте!

субота, 16 грудня 2017 р.

Чайок, медок і крендельок.

Зустріч за самоваром
15.12.2017.
Чай — напій, що отримується заварюванням, варінням або настоюванням підготовленого листа чайного куща. У розширеному сенсі — будь-який листяний або трав'яний настій. Найрозповсюдженішими та найвідомішими є чорний та зелений чаї. Чай класифікується: за типом рослини – китайський, асамський, камбоджийський, японський; за походженням – китайський, індійський, цейлонський, японський, індокитай, африканський, турецький; за окисненням - білий, зелений, жовтий,  улунчорний,  пуер.  

В читальній залі Веселинівської центральної бібліотеки слухачі Університету Третього віку зібралися за чашкою чаю послухати цікаве про чаї.  Бібліотекар Л.М. Гордович розповіла історію виникнення, які є чаї та як заварювати  цей популярний  напій. Директор історичного музею Ю.П.Бурим показав відео чайних церемоній Англії та Японії. Присутні принесли домашні здобні вироби для чаювання.




Немає коментарів:

Дописати коментар